Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Guggenheim museo Helsinkiin on hieno hanke!

  • Guggenheim museo Helsinkiin on hieno hanke!

Kannattavuus on yksi kapitalistisen yrittämisen kulmakivistä, tunnemme sen paremmin voiton maksimointina. Yleensä kannatamme sitä siihen sisältyvän taloudellisuus ajatuksen vuoksi, guggiksen kohdalla tämä logiikkamme ei kuitenkaan toimi. 


Guggiksia suljetaan, jos ne ei ole oikeassa ympäristössä tai ne ei kannata, niin käy myös Helsingin guggiksen sitten aikanaan, mutta ennen sitä ne pitää rakentaa. Vasta tällöin voimme väittää että guggis ei kannata tai että se oli virhe, nyt ei ole argumentteja tätä todistaa. 
Ihmettelen suuresti että jokin kapitalistien hanke pistää jarruttaan, samalla kun hyväksymme syli avoinna meihin kohdistuvan riiston. On tässä prioriteetit sekaisin kansalaisilla, kannattaisi hieman abstrahoida tätä yhteiskunnallista olemista, niin saa asiat oikeisiin suhteisiin.

Ei taide ole vain roiskimista vaan ennen kaikkea asioiden näkemistä. Taide auttaa meitä näkemään sitä, mitä emme muuten näe, joten taide kulkee aina askeleen edellämme. Moderni taide tekee tätä omilla keinoillaan, se onko teos onnistunut, on kokonaan toinen asia. Minä näen hyvän taiteen muodostuvan siitä että sisältö ja muoto kohtaavat teoksessa.

Guggenheim on hyvä hanke, ollaan iloisia että Helsinki kelpaa sille! Guggigsen tarkoitus on sekä jalostaa meitä että saada turistit Helsinkiin, kumpaa sinä haluat vastustaa?

Taide tarvitsee tilat ja ihmiset ajateltavaa. Tyhjää voi tarjota kuka vain, mutta ideoita vain ne joilla niitä on. Guggis on hyvä alusta esitellä ideoita, joille ei muuta esittelypohjaa olekaan kuin rakennus jonne niitä voi tuoda.

Guggis on elitistinen, koska se palvelee eliittiä myös taidepiireissä, mutta se ei ole syy sen hylkäämiseen. Guggikselle on myös toinen tulevaisuus, kunhan maailma tästä modernisoituu tuotantosuhteita myöten. 

Vapaassa kapitalismissa ja markkinataloudessa, jossa edustuksellisuus pitää vallankahvaa, tulee olla se vapaus. Miksi siis vastustaa sitä, jos ei kerran vastusta vapaata kapitalismia, markkinataloutta.


Hannu Rainesto
Punakaartien keskusjärjestö

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat