Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Punakaarti, aikautemme johtava uusi voima!

  • Maailman lasten orkesteri
    Maailman lasten orkesteri

Punakaartit, aikakautemme johtava vallankumouksellinen voima!

 

Sosialistien ja kommunistien järjestöjen horjuessa aatteellisessa otteessaan, on punakaarteista noussut johtava vallankumouksellinen voima!

 

Meillä Punakaartien keskusjärjestössä vallankumousasia on käsitetty siten, että vallankumous on sekä objektiivinen (kapitalismin lainalaisuudet) että subjektiivinen (työväenluokan tarve, että tahtotila), objektiivisten lainalaisuuksien johtaessa subjektiivisen tarpeen ja tahtotilan toimintaan. Marx sanoi meille saman kurjistumisteoriallaan. Kapitalismin kehitys paljastaa, että juuri tästä on kyse, Marx oli varsin oikeassa. Tarkennukseksi kuitenkin, ettei kurjalisto ole vallankumouksellinen voima, vaikka kurjistuminen ja joukkojen tahto sitä keksimäärin onkin. Kurjistuminen johtaa myös keskiluokan kurjistumiseen eli joukot hupenevat kurjistumisen edetessä. Kapitalisti käsittää tämän, mutta työväen puolueet eivät!

 

Ja koska asia on näin emme näe, että pienellä osaavalla joukolla ei kannata tuhlata aikaa ja vaivaa muuhun kuin uuden yhteiskunnan pohtimiseen, rakentaa siitä malleja, tehdä kokeiluja, säätää ja korjata teoriaa eli olla hyvin tieteellinen tekemisissään. Kunnes kapitalismin lainalaisuudet ovat otolliset kaatumaan. Toki tilanne elää, maailmalla tapahtuu, muutos tulee myös Suomeen sieltä ja siellä onkin mainittujen lisäksi muitakin lainalaisuuksia kuin Suomessa.

 

Marxilaisuus on kolmen keskeisen asian kokonaisuus ja ne meidän tulee tuntea, jos haluamme sanoa olevamme Tieteellisen maailmankatsomuksen puolella, epätieteellistä vastaan. Ja koska puhumme tieteellisestä, on myös itse tiede tunnettava ja se edellyttää tieteellisen tiedon metodiikan ja tieteellisen kriittisen ajattelun hallitsemista.

 

Tieteellinen maailmankatsomus on välttämättömyys kommunistille ja sosialistille, mutta ollakseen tieteellistä on käytännön oltava tieteellisyyden läpitunkemaa. Tämä ei ole kova vaatimus vaan helppo, vaikea on sisäinen omaksumisemme eli kykymme omaksua uutta, ei asioiden vaikeus. Marxilaisuus on monin verroin vaikeampaa kuin tieteellisen tiedon rakenteen tunteminen, joten yksin emme juurikaan selviä edes tieteellisyyden karikoista, joita eteemme asetetaan.

 

Uskokaa vaikka huviksenne, että ratkaisua kapitalismin muuttamiseen paremmaksi ei löydy käymällä keskusteluja tai taisteluja porvarien politiikasta, porvarien parlamenteissa. Ainoa muutoksen tie on vallankumous ja tämän ymmärrettyämme tulee meidän enää ymmärtää vallankumouksen sisältö, se mitä vallankumous on. Näin päädymme sen tosiasian eteen toteamaan, että vallankumous on tieteellisen maailmankatsomuksen toteuttamista käytännössä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Terve toveri, joko huomenna jaetaan kiväärit ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset