Vihapuhe postissasi..

Tässä vakavaa viestintää, joka teidän pitää jokaisen lukea, jotta valehtelulle saadaan stoppi! YLE:n toiminta ei kestä enää päivänvaloa, se tulee saataa loppumaan. Viranomaistemme on lopulta toimittava tai erottava. Suomi on menettänyt sanavapauden, enää on virallista valehtelua aivan kuten ennen toista mailmansotaa!

Suomalais-venäläinen yhdistys RUFI

9. toukokuuta kello 12.11 ·

YLE: Daria Skippari-Smirnoville:

työskentelen Ylellä ja olen laatimassa juttua disinformaatiosta sekä sosiaalisen median ryhmistä, joissa levitetään propagandaksi tai valheelliseksi laskettavaa tietoa.

Olet useamman kuvailua vastaavan ryhmän jäsen ja Venäjän trolliarmeija (sensuroimaton) -ryhmän ylläpitäjä. Pyytäisin sinua kommentoimaan seuraavia kysymyksiä:

Miksi jaat itse valheellista tai vääristeltyä tietoa sosiaalisessa mediassa?

Miten olet toiminut, jos olet havainnut keksittyjen uutisten tai valheiden levittämistä ryhmässä, jossa olet ylläpitäjänä?

Vastauksesi julkaistaan Ylen jutussa tai sen yhteydessä.

Parhain terveisin,

Anna Saraste

Anna Saraste

Berlin stringer journalist, Foreign News

Yle News

Finnish Broadcasting Company, YLE

ext-anna.saraste@yle.fi

Vastaukseni:

Minä jaan nimenomaan totuudenmukaista tietoa, toisin kuin YLE ja muu Suomen ja Lännen valtamedia. Teillä on tapana ensin syyttää (mm. Venäjän valtiota tai sen johtoa) ja vasta jälkeenpäin selvitellä- pitääkö se ollenkaan paikkansa. Se on disinformaatiota. Lännessä muutenkin voi tänä päivänä vapaasti esittää syytöksiä vailla minkäänlaisia todisteita. Ja kun syytös osoittautuukin valheeksi, siitä tulee korkeintaan lyhyt pikkutekstillä ja taka-alalle kirjoitettu oikaisu, jos sitäkään. Sillä ei enää ole väliä, koska syytös / feikkiuutinen on jo tehnyt tehtävänsä, ja massojen manipulaatio on suoritettu, jälleen kerran. Pala palalta massojen mielipide rakennetaan puolitotuuksilla, vääristelyillä ja suoranaisilla feikkiuutisilla, eli disinformaatiolla. Tehtävänä on todennäköisesti ryssävihan ja rusofobian ylläpitäminen ja niiden kasvattaminen.

Yllättävän samanlaisia artikkeleita ja juttuja levitetään ympäri Eurooppaa ja USA:ssa, kuin tilauksesta.

Minä pidän YLE:ä ja vastaavia valtamedian edustajia kovan propagandan levittäjinä, ja juuri tämä valtamedia syyttää muita (mm. Venäjää ja Venäjälle myötämielisiä) propagandan levittämisestä- kuten sinä nyt. Koska paras puolustus on hyökkäys? Neuvostoliiton propagandakone oli lastenleikkiä verrattuna teidän ajamaan propagandakoneistoon, jonka ohjakset ovat enimmäkseen USA:lla, mutta myös EU:lla. Sen sijaan, että yrittäisitte olla hyviä, kunnioittavia naapureita- te teette jäynää ja levitätte valheitanne Venäjästä päivittäin. Karvat nousee pystyyn, kun lukee tai näkee teidän ”journalismia”. Olen asunut ja kasvanut molemmissa maissa, ja olen tekemisissä sekä Suomen, että Venäjän yhteiskuntajärjestelmien kanssa- näin voin nähdä, mitä oikeasti tapahtuu, ja kuka oikeasti ”vääristää” asioita, ja oikein työkseen. Vinkki: se en ole minä.

Suomessa ja Venäjällä on erilaiset näkemykset moniin asioihin, mutta faktoja ei voi pyyhkiä. Eikä myöskään historiaa voi uudelleenkirjoittaa, kuten Länsimaat (ja Suomi) tekee, ainakin mitä tulee median laatimiin juttuihin. Suomalaiset historiankirjat ovat onneksi pysyneet ainakin toistaiseksi totuudessa. Suomalaisia ja venäläisiä erotetaan toisistaan tahallaan, yhteisymmärrystä sabotoidaan, kulttuurieroja kasvatetaan teennäisesti, tämä siis huolimatta siitä, että meillä on yli 1000km:n yhteinen raja ja pitkä, hedelmällinen, yhteinen historia. Kuka tätä tahtoo? Eivät ainakaan tavalliset ihmiset molemmin puolin rajaa, vaan ehkä ne tahot, jotka niin kovasti janoaa sotaa maidemme väliin ja tätä kautta NATO:on liittymistä. Muistaisivatpa nämä kiihkoilijat vain sen, että sodan syttyessä- Suomi olisi tulilinjalla ensimmäisten joukossa. Ehkä kannattaisi vaihtaa sotahulluden ja rusofobian maailmanrauhaan ja lastemme turvattuun tulevaisuuteen?

Pari esimerkkiä perättömistä syytöksistä (disinformaatiosta) Venäjää vastaan:

”Venäjä hyökkäsi Georgiaan 8/2008”

Johan jo Tagliavinin raportti selvitti ja totesi, ettei Venäjä hyökännyt, vaan Georgia.

”Krim on miehitetty”

Krimillä oli järjestetty kansanäänestys, jossa noin 90% krimiläisistä käyttivät demokraattista itsemääräämisoikeuttaan liittyä Venäjään. ”Vihreät miehet” olivat siellä turvaamassa rauhanomaista äänestysprosessia, ja estämässä provokaatioita mm. Oikean Sektorin taholta. Harkovin sopimuksen mukaisesti, Venäjällä oli oikeus pitää 25000 sotavoimien edustajaa Ukrainassa, (Mustanmeren laivasto, Krim).

Krimillä oli jo 90-luvulla muistaakseni ainakin kaksi referendumia liittymisestä Venäjään, koska Krimillä asuu suurimmalta osin etnisiä venäläisiä, siellä on venäjää äidinkielenään puhuvia valtava enemmistö (70-80%). Krim oli lahjoitettu lainvastaisesti 1954 Hruchevin toimesta Ukrainan neuvostotasavallalle, koska hän oli itse Ukrainasta syntyjään.

Nämä referendumit jäädytettiin ylimmillä johtoportailla, vaikka äänestysprosentti oli valtava. Siitä syystä ihmiset ovat nyt tyytyväisiä, kun lopultakin heidät, ja tahtonsa liittyä Venäjään kuultiin, ja se Ukraina, jossa Maidanin kautta tapahtui laiton vallanvaihto, ei enää kiinnosta heitä. Sellainen Ukraina, joka kieltää virallisen venäjänkielen, vaikka sitä puhuu joissakin maanosissa enemmistö, ja toisissa 30-40% väestöstä- tuskin kiinnostaa muitakaan venäjänkielisiä ”ukrainalaisia”. Miksei EU ja YK puutu vähemmistöjen oikeuksien puitteissa tähän vääryyteen? Laki on allekirjoitettu tämän kevään aikana, Ukrainan presidentinvaalien aikana.

”Venäjä myrkytti Skripalit”

Iso-Britannia ei ole vieläkään, yli vuosi tapahtuneen jälkeen esittänyt minkäänlaisia todisteita tästä, eikä ole jakanut tutkintatietoja. Tutkinta ei todennäköisestikään ole johtanut mihinkään.

”Venäjä ei toteuta Minskin neuvottelujen ehtoja”

Venäjä ei ole näiden neuvottelujen osapuoli, vaan Ranskan ja Saksan rinnalla – se on garantti. Osapuolet ovat Ukraina, DNR ja LNR. Ja Ukraina on se osapuoli, joka ei suostu toteuttamaan neuvottelujen ehtoja, vaikka Poroshenko on nämä ehdot allekirjoittanut (mm. ns. ”separatistien” armahduksesta ja Donbassin erityisasemasta). Kukaan ei edes viitsi lukaista läpi Minskin neuvottelujen asiakirjaa, vaan he keksivät omalle politiikalleen ja itselleen sopivia syytöksiä.

YLE voisi myös kirjoittaa juttua Baltianmaiden toisarvoisista kansalaisista; venäjänkielisistä ei-kansalaisista, joille ei myönnetä maansa kansalaisuutta, vaikka he ovat monien sukupolvien ajan eläneet siellä, kehittäneet ja rakentaneet näitä maita? Eikö tämäkin riko perusihmisoikeuksia? Eikö tämä käytäntö muistutakin Hitlerin filosofiaa..?

Tai kirjoittakaa siitä, kuinka fasistiset 2. Maailmansodan SS-joukkojen paraatit kulkevat vuosittain näissä samoissa maissa. Myös Ukrainassa neonatsien marssit ovat hyvin tuttu näky- maassa, jossa miljoonat uhrasivat elämänsä, jottei tämä ruskea rutto enää koskaan nostaisi päätään. Mutta nyt- Poroshenkon hallitus nosti Banderan ja muut petturit virallisesti kansallisiksi sankareiksi.

Anna- minä tiedän olevani oikealla asialla, mutta oletko sinä? Minun omatuntoni on puhdas, minun ei tarvitse pelätä tai olla hiljaa. Mielestäni suomalaisillakin, kuten kenellä tahansa, on oikeus valita itse – mitä lukee ja mitä uutisia seuraa. Valitettavasti Suomessa median valinnanvaraa ja valinnanvapautta rajataan. Jopa Venäjällä on enemmän valinnanvapautta – mitä mediaa seurata.

YLE ja Anna Saraste

Eikö teille tule edes hetkeksi mieleen, että te itse olette disinformaation levittäjiä? Ja että Venäjällä ja venäjänkielisillä (ja muillakin toisinajattelijoilla, joita on miljoonia- kymmeniä miljoonia ympäri maailmaa) on vain OMA mielipide, joka ei vaan sovi yhteen teidän levittämään ”tietovirtaan”. Sekö pelkästään tekee minunlaisistani propagandisteja? Kuka määrittelee- mikä mielipide ja näkökulma on se oikea? YLE:kö? Tai sinäkö, Anna? Ihmiset ovat kyllästymässä manipulaatioon ja selvästi näkyvään aivopesuun, joka puree yhä huonommin. Valmisuutispuuro ei enää tyydytä kaikkia, koska jäätte usein kiinni vääristelyistä, suoranaisista valheista ja asioiden vääntelyistä teille sopivaan suuntaan.

(Tässä yksi esimerkki, josta olimme vaatineet oikaisun. Oikeasti näitä juttuja laaditaan lähes päivittäin, oikaisupyyntöjä joutuisi tekemään työkseen: https://www.rufi.fi/…/;focus=PLNT15_com_cm4all_wdn_Flatpres…)

Te ”taistelette” sananvapaudesta rajoittamalla, mustamaalaamalla ja vähättelemällä kokonaisten maiden ja väestönosien sananvapautta ja ilmaisunvapautta. Jos on eri mieltä kanssanne- hänet leimataan Kremlin trollitehtaan työntekijäksi. Ja kuitenkin ns.trollitehtaat ovat tavallisia ihmisiä, joilla on oma, teistä riippumaton ajatuksenjuoksu ja oma näkökanta nykymaailman kaaokseen- hulluuteen , joka on enimmäkseen USA:n initioima, mutta josta on luotu kokonainen järjestelmä omien etujen ajamiseksi ja tätä disinformaation kaaosta ja teknologiaa tyrkytetään muille maille, mm. Suomelle. Ja te vakavissanne puhutte venäläisistä trollitehtaista…

Mitä tulee, Anna, sinun aloitukseen- niin kyllä yleensä ammattilaistoimittajan oletetaan tuovan esiin konkreettisia esimerkkejä väitteidensä tueksi, eikä vain abstrakteja syytöksiä ”disinformaatiosta” ja ties mistä valheista.

Ja onko perinteisten arvojen ylläpitäminen ja tukeminen, sekä kunkin maan suvereniteetin säilyttäminen, edes ihmisten mielissä, jos ei muuten – jotenkin huono asia..? Varsinkin, kun me molemmat tiedämme aidon suvereniteetin olevan nykypäivänä hyvin harvinainen näky.

”Tavallisiin ihmisiin vedotaan perinteisten arvojen säilyttämisellä ja maata uhataan itsenäisen päätöksenteon menetyksellä”

Lähde: https://www.toimittajatilmanrajoja.fi/…/eu-opettaa-varautum…

———————————————————

«Millainen ajattelu on erityisen tärkeää juuri nyt?

–Itsenäinen, mikä tarkoittaa sitä, että luottaa enemmän omiin havaintoihinsa ja kokemuksiinsa totuutta etsiessään kuin siihen, mitä naapurustossa pidetään totena.

–Rohkeus valita, kun on valinnan paikka, eikä jäädä istumaan kahdelle tuolille. Hälyn, myös mediahälyn suodattaminen. Kysymysten esittäminen, myös itselleen: Voinko ehkä erehtyä?

Krohnista on turha kuvitella, että niin sanottu älymystö on aina oikeassa.

–Päinvastoin, usein on jouduttu myöhemmin toteamaan, että se on ollut niin pahan kerran väärässä, että sitä voisi ihan syystä kutsua älyttömystöksi.

Siitä ei tietenkään seuraa, että niin sanottu kansa tietäisi kaiken.

–Ihmiset ovat erehtyväisiä, ja erehtyväisyys koskee myös kirjailijoita.»

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10377777

Daria Skippari-Smirnov

Näin kansan manipulaatiota käytännössä toteutetaan:

Informaatiosodan teknologiaa

Nyky-Venäjä, joka omistaa ⅛ osan maapallosta on sidottu lukuisiin informaatiokonflikteihin eri maiden kanssa. Venäjän suurimmat opponentit ovat Länsimaat, ja erityisesti USA ja Iso-Britannia, mutta myös pieni Suomi.

Informaatiosota ei ole mikään uusi ilmentymä. Jos tykit ja ammunta hiljeni, niin maiden väliset sanalliset taistelut eivät koskaan keskeytyneet.

Viime vuosien infosota koostui mm. Skripaleista, doping-skandaalista, ja nyt viimeksi- suurlähettiläiden vakoojatoiminnasta ja Ilta Sanomien väitteestä, että joidenkin Venäjän valtaapitävien ruotsinkielen taito on suora linkki Pohjoismaiden valloittamiseen. Olen myös huomannut, ettei nykymaailmassa vaadita todisteita, vaan riittää, että heität julkisuuteen jonkin hälyttävän väitteen, ja se alkaa elämään omaa elämää.

Mistä informaatiosota koostuu, mikä on sen idea ja tehtävä? Mitä etuja informaatiosodan ajamisessa on?

Länsi sai esim. 90-luvun Venäjän vastaisesta informaatiosodasta seuraavia etuja:

Ilmaiset resurssien toimitukset

Valtavat Venäjän markkinat

Yksimielisyys kaikissa ulkopoliittisissa kysymyksissä

Kilpailijoiden likvidaatio lukuisilla markkinoilla

Koulutettujen maahanmuuttajien virtaus Venäjältä ulkomaille

Yksipuolinen aseistariisuminen

Taloudelliset edut

Venäjävastainen agitaatio rakentuu sille, että venäläisille yritetään uskotella läntisten ideoiden olevan vilpittömiä ja parhaimpia. Tässä muutama Lännen uskottelema idea:

1. Venäjä on surkea ja häpeällinen maa

Venäjä on epätoivottoman huono joka mielessä. Venäläiset tavarat ovat huonolaatuisia, eivätkä ole kilpailukykyisiä. Venäläiset virkamiehet ovat laiskoja ja korruptoituneita. Venäläiset lapset ovat vähä-älyisiä, aikuiset ovat alkoholisteja, vanhukset köyhiä. Venäläiset tiet ja autot eivät ole edes puhumisen arvoisia, Venäjällä on kaikki huonoa, ja Venäjästä ajatellessa normaali ihminen voi vain nauraa tai sanoa hyi. Tämä idea on kaiken perustana.

2. Länsi on verrattomasti paljon parempi Venäjää.

Idea on siinä, että Länsi olisi paljon kehittyneempi ja sivistyneempi, kuin Venäjä. Lännessä on sen mukaan enemmän vapautta, järjestystä, rahaa ja jopa enemmän hyvyyttä. Läntiset tavarat ovat automaattisesti venäläisiä tavaroita parempia, ja läntiset poliitikot ovat rehellisempiä ja viisaampia, kuin venäläiset kollegat.

3. Isänmaallisuus on hölmöille

Asian ydin on siinä, että patriotismi on vanhentunut idea, ja normaalin ihmisen pitäisi olla maailman kansalaisena. Voit rakastaa Venäjää, mutta vihata ja haukkua konkreettisia Venäjän edustajia. Idean tehtävänä on uskotella toisinajattelijoille, etteivät he ole pettureita, vaan jaloja vallankumouksellisia. Ja että oikeita pettureita ovat juuri isänmaalliset, jotka pettävät yleisesti hyväksyttyjä arvoja omien etujen tavoittelemiseksi.

4. Venäjä on ajautumassa kuiluun

Väite: Nyt Venäjällä on huono elää, ja tulevaisuus näyttää vieläkin huonommalta. Venäjä on kuolemassa. Vielä vähän, ja alkaa katastrofi. Joten täytyy joko häipyä maasta tai taistella Kremliä vastaan.

5. Venäjällä ei ole vihollisia

Tämä on hyvin tärkeä tekninen väite, joka on välttämätön muiden rusofobisten ideoiden ajamiseksi. Sen ydin on siinä, että Länsimaat toivovat Venäjälle vain hyvää ja ainoa Venäjän vihollinen on Venäjä itse. Idean tarkoitus piilee siinä, jotta luottamus länsimaisiin ideoihin kasvaisi.

6. Kremli aivopesee

Idean ytimenä on se, että suurin osa venäläisistä on hölmöä massaa, jota ei pidä ottaa huomioon, sillä heidän mielipiteet rakentuvat totaalisesta median sensuurista, valheista ja Kremlin propagandasta.

Tehtävänä on kääntää huomio siitä, että tämän idean kantajat ovat itse aivopestyjä Lännen medialla, sekä tehdä Kremlistä totalitäärinen ja suurmahtinen roisto. Tehtävänä on myös antaa hyväksyttävä syy ignoroida kansan tahtoa.

7. Venäjä tarvitsee vallankumouksen

Tämän idean levittäminen vaihtelee ja riippuu ajasta: jos niinä vuosina, jolloin Venäjä kuuliaisesti antaa Lännelle kaiken, mitä se pyytää (öljystä poliittisiin taipumisiin) – vallankumousta ei tarvita. Mutta silloin, kun Venäjä alkaa ajaa omia intressejään, Länsi alkaa puhua vallanvaihdon välttämättömyydestä ja epädemokraattisen tyrannin kaatamisesta.

8. Valtio on vihollisesi

Tämän läntisen idean ytimenä on se, että venäläiset virkamiehet, poliitikot ovat kansanvihollisia. Joten kaikki Venäjällä tapahtuva valtionvastainen toiminta (jollaista ei hyväksyttäisi Lännessä) on tervetullutta.

Mitä heikompi on valta, sitä vähemmän se saa tukea yhteiskunnalta, ja sitä helpommin Länsi voi toimia Venäjää vastaan.

9. Ortodoksisuus on pahuutta

Ideana on se, että kirkko on korruptoitunut ja vanhentunut instituutio, joka aivopesee väestöä ja jarruttaa tieteen kehitystä. Tämän idean kannattajat ehdottavat vaihtoehtoa kirkolle- progressiivista suvaitsevaisuutta. Tehtävänä on vähentää ort.kirkon vaikutusta ja nostaa länsimielisten ihmisoikeusjärjestöjen vaikutusta Venäjällä.

Ja tässä on olennaisimpia Venäjävastaisuudestaan tunnettuja toimijoita:

1. Lännen poliitikot

Miltei ainoa rusofoobikkojen ryhmä, joka sanoo suoraan Venäjän olevan meidän vihollinen ja että täytyy pyrkiä aiheuttamaan sille mahdollisimman paljon harmia. Tehtävänä on saada mahdollisimman paljon rahallista tukea ja muita resursseja informaatiosotaan.

2. Lännen media

Ns.vapaa lännen media, läntisten poliitikkojen lailla, toimii ensisijaisesti läntistä yleisöä varten, siksipä silloin, kun he puhuvat Venäjästä, he puhuvat paljon palturia ja outoja perättömiä asioita. Heidän jutuissaan Venäjä esitellään roistona ja ahneena vihollisena, joka hyökkää Georgian kimppuun tai kiristää rahaa avuttomalta Ukrainalta.

3. Läntiset voittoa tavoittelemattomat järjestöt

Eli opposition edustajat, jotka ovat Lännen palkkalistoilla järjestävät erinäisiä tapahtumia ja mielenilmaisuja tehtävänään rusofobisten ideoiden levitys.

4. Liberaalit toimittajat

Kummallista kyllä, mutta suurin osa russofobi-journalisteista kirjoittavat omasta halustaan, eivätkä saa siihen ylimääräistä rahallista tukea. Historia on näyttänyt, että noin 90% median läntisistä edustajista kannattavat enemmän tai vähemmän russofobisia näkemyksiä.

Siitä huolimatta, että määrällisesti Venäjänvastaisia on hieman enemmän ja he ovat taidokkaampia, tilanne ei näytä epätoivoiselta. Monet jo ymmärtävät todellisen Venäjänvastaisen informaatiosodan olevan käynnissä, eivätkä aio osallistua siihen vihollisen rintamalla. Venäjämyönteiset saavat arvokasta kokemusta käydessään sanallisia ja ideologisia taisteluja russofobeja vastaan. Informaatiosodassa on tapahtumassa käänne Venäjämyönteisten ja Venäjän hyväksi. Lähivuosina meillä on hyvät mahdollisuudet ottaa russofobikoilta merkittävä osa informaatiokenttää.

Tiivistelmän laadinta ja sen käännös: Daria Skippari-Smirnov, kevät 2019

Vastaukseni kokonaisuudessaan, dokumenttina:

https://docs.google.com/…/181CqhHz0diWH5_AdnsuVfkbmO55D7bsX…

 

Kohteesta <https://www.facebook.com/rufiyhdistys/posts/771923589871960>

hannurainesto
Muut Eura

Muotoilija, suunnittelija, taiteilija.
Yrittäjä, jolta oikeusmurhattiin yritys Helsingin Hovioikeutta hyväksi käyttäen.
"Jos valtaistuimelle näkyis maa, niin sitä katsois kuin pahaa unta. Näkisit miten laittomuus lain voiman saa ja valtaan sen jo joutuu valtakunta... Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuomari ilkiöitä kunnioittaa. On kuva synkkä. Veilä synkempää on tosi, joka näkemättä jää." J.W.Goethe - Faust
Olen kommunisti, mutta puolueisiin sitoutumaton!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu