Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Muutokselle oikea osoite

Jos haluamme muuttaa ihmisen aiheuttamia haittoja maapallolle, tulee muutos lähteä kapitalismin hävittämisestä. Kapitalismi eli yksityinen pääoma ja sen valta, ne ovat se ongelma, josta pitää puhua, ei mikään muu. Luullaan, että muovit ovat ongelma, luullaan että liikaväestö on se ongelma, kun ainut ongelma on kapitalismi ja pääoman valta jopa ylitse itse kapitalistin. Ongelma on yksityinen pääoma, sillä se on se valta ja mekanismi, joka pakottaa kapitalistin sijoittamaan voittoa maksimoivasti. Se ei ole suinkaan hänen subjektiivinen halunsa, joka halunsa on vain omistamansa pääoman orja.
Sanokaa tämä professoreillemme, dosenteille, Sari Valtolle YLE:llä, joka lähettää hyviä radio ohjelmia. Kuten nyt tämä viimeinen, mutta joka ohjelma kiertää kuin kissa kuumaa puuroa, ettei vain keneltäkään pääsisit sanaa kapitalismi suusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ratkaisuna: kehittyneiden maiden ylikulutuksen alasajo, kehittyvien maiden väestönräjähdyksen hallinta (2 lapsen politiikka) sekä maailmanlaajuinen sosiaalinen markkinatalous.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Juu, haaskaus pois ja väestöräjähdys hallintaan.

En ihan ymmärrä mitä on sosiaalinen markkinatalous. Ymmärrän täysin sen, että ihmiskunta voi joutua selviytyäkseen tekemään rajoituksia omistusoikeuteen. Omistamisen keskittyminen liiallisesti harvoille on ongelma. Sellainen kansan kapitalismi, että omistusta on siellä minne taloudellisen hyödyn pitäisi mennä, toimii paremmin.

Väestönkasvu on myös se juttu mikä osaltaan vaikuttaa kapitalismiin negatiivisesti. Maailman resurssit on rajalliset mutta he ketkä omistaa resurssit, vaurastuvat suhteessa muihin kun ihmisiä tulee lisää.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Neuvostoliitto oli oiva esimerkki siitä, kuinka yksityinen kulutus saadaan kestävälle tasolle sosialismin keinoin. Punaisen lihan kulutus oli vähäistä, ihmiset tuottivat itse palstoillaan lähiruokaa, yksityisautoilu oli vähäistä ja yhteen asuntoon saatiin sovitettua useampi perhe asumaan jne. Abortoimalla pidettiin syntyvyys kurissa. Ihmisten eliniänodete oli myös kestävällä pohjalla.

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen

Ja metsät kasvoivat luonnontilassa.

Hannu Rainesto

Juuri tämä oli merkittävää, sillä vain luonnontilaistenmetsien suuri osuus, pelastaa maapallomme ja siinä sinussa meidät.

Hannu Rainesto

Sosialismin keinoin, ei sentään, ensin pitää saada se sosialismi aikaiseksi. Neuvostoliitto oli matkalla sosialismiin, mutta vasta matkalla, kun se jo kaadettiin. Sosialismikin on vasta purku ja rakennusvaihe, matkalla kapitalismista kommunismiin, jossa meillä on sitten paremmat eväät demokratiaan. Paljon on siitä kiinni, kuinka pitkälle annamme kapitalismin tuhota maapalloa ja elämäämme, nyt ainakin näyttää hyvin pahalta!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kuinkahan lienee kommunistisen Kiinan kanssa ?

Kiina on lisäämässä edelleen kivihiilen käyttöään vieläpä 30 % seuraavan vuosikymmenen aikana, vaikka päästöt ovat jo nyt korkeammat per capita, mitä EU:ssa ovat.

Kiinan johtaja Jinping on oikein kunnon ehta maolainen kommunisti, jonka maassa myydään eniten loistoautoja tässä maailmassa.

Hannu Rainesto

Kiina on kommunistipuolueen johtama maa kapitalistisessa maailmassa, joten jos aikoo arvioida kommunismia sen kautta, ei tule onnistumaan huomioimatta tätä.
Kommunismissa ei ole yksityisiä pääomia, joten Kiinassa ei ole kommunismia..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset