Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

EU meppinen ulostulleet ajatukset, miten myös ne voi olla niin matalatasoisia!

  • Malaus öljyllä; Työvoiman tuuletus    Hannu Rainesto
    Malaus öljyllä; Työvoiman tuuletus Hannu Rainesto

Otetaampa nyt vaikka tämä; Jokainen heistä haluaa lisää työllisyyttä, kukaan ei sano miten. Kaikki antavat olettaa että tietävät vastauksen, vaan eivät silti tiedä.  Lisää työllisyyttä luodaan hallinnollisesti vain verovaroin, miksi ei siis luoda, mikä estää, eivät kerro. Minä kerron, Juhana Vartiainekin sen saman sanoi taannoin vahingossa. Työttömyyden tason pitää olla laskelmallisesti, että subjektiivisesti tasolla, joka pitää palkankorotusvaatimukset poissa. Ja näinhän se käytäntö kokoajan menee...

Meppimme eivät siis kerro teille totuutta, käytännössä he peittelevät sitä, jos eivät jopa valehtele asiassa, kun lupaavat työttömyyden poistoa. Tosiasiassa työllisyyttä luodaan vain poistamalla ensin luokkayhteiskunta, jonka jälkeen seuraa tasa-arvoinen suhde kaikessa mielessä, kaikkien kansalaisten välille. Tällöin ei mittarina enää ole yksityiset pääomien pakottamat ja lakien vaatimat voitot ja voitonmaksimointi.
Kyse on siis Mepeistä, mutta myös kaikista ei kommunistisista puolueista, poliitikoista, virkamiehistä ja kansalaisista. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kiitoksia hyvästä analyysistäsi mepeistä. Luulen että useimmat mepit eivät tiedä miten asiat ovat ja mitä pitäisi tehdä.

Tuuletetaanpa ajatuksia työllisyydestä:
Ei terve ruumis työtä kaipaa.
Hullu töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä.
Otsasi hiessä sinun tulee tienata leipäsi...

Uskallan väittää että ei ihminen työtä kaipaa vaan toimeentuloa. Minä olen hyvä esimerkki, olen ollut 19 vuotta eläkkeellä enkä kertaakaan ole kaivannut päästä ansiotyöhön. Aika menee rattoisasti muutenkin.

Hannu Rainesto

Hienoa Leo, pidän tästä mitä kirjoitat. Ihminen, ei kaipaa palkkatyötä, mutta ihminen kaipaa toimintaa ja sehän on voimiensa kuluttamista kaikenlaisessa toiminnassa. Palkkatyössä työvoimankulutus luo kapitalismin oloissa eriarvoisuutta, luokkajakoa, mutta vapaassa yhteiskunnassa työvoimansa kuluttaminen luo onnellista elämää ja siihen liittyvää toimintaa.

Vapaakaan yhteiskunta ei tule toimeen ilman toistuvaa työvoiman kuluttamista, mutta se ei sentään luo luokkajakoa ja siihen kuuluvaa eriarvoisuutta. Vapaa yhteiskunta onkin sopimusyhteiskunta, jossa sopimuksia tehdään tasa-arvon perustalla ei voitonmaksimoinnin, tasa-arvosta tinkimättä. Jos työvoimasta on 100% työntekemiseen pystyvää henkilöä työllistetty, saadaan heti uudeksi työvoimaksi 0.5-1.0 miljoonaa ihmistä lisää. Tämähän tarkoittaa työajan vähentämistä henkilöä kohti, työntekemisen vuorottelua, lyhyitä yövuoroja, kehittyviä tuloja ja hyvinvoinnin kasvua jne..

Minusta meidän asioita tiedostavien tehtävä on koittaa saada ihmiset käsittämään tasa-arvon oikea merkitys ja sen vaikutukset kokonaiselämäämme!

Hannu Rainesto

Andre Gortz, Itävaltalainen toimittaja kirjoitti teoksen, "Eläköön työttömyys". Kirjastosta varmaan löytyy...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Vapaa yhteiskunta onkin sopimusyhteiskunta, jossa sopimuksia tehdään tasa-arvon perustalla ei voitonmaksimoinnin"

Eipä taida sellainen yhteiskunta toteutua ennenkuin voiton ja palkan maksimoinnista luovutaan. En ole vielä koskaan tavannut sellaista henkilöä, joka ei pyrkisi saamaan parempaa palkkaa.

Hannu Rainesto

Aivan, palkka vaatimukset ovat ikuisia, jos emme pääse kapitalismista, joka palkkatyön vaatimuksen asettaa. Vaihtoehtokin on, ja sitä koitan saada ihmiset miettimään, varsinkin tiedostamisen alalla olevat, kuten tiedemiehet, taiteilija, toimittajat..

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olisiko sellainen yhteiskunta toivottava, missä ei maksettaisi palkkaa ollenkaan? Ttyöstä ei kai ole mahdollista luopua siinä ihanneyhteiskunnassa, päinvastoin, kuvittelen että vallitsisi täystyöllisyys.

Hannu Rainesto Vastaus kommenttiin #6

Olisi, juuri sellaista me tarvitaan, sillä eihän nytkään palkkaa saa kuin ajasta, eikä arvosta jota työläinen tekee.
Palkka korvataan tulolla, joka ei määrity samoin kuin palkka, osana kapitalistin pääoman uusintamiskiertoa. Kyllä panoksensa mukainen korvaus tai palkkio tulee saada, se on sitten eri asia mitä sillä tekee, koska elämä ja hyvinvoinnin jatkuva on ilman sitäkin varmistettu. Luulen että jokainen ottaa silloin mieluummin kuvan lehteen ja tauluun, jossa hän sää julkista arvostusta panoksestaan. Nythän mm. taitelijat elävät jo siten, täysin vailla palkkaa mistään.

Tämä on asia, jota kannattaa visioida, sillä se on tulevaisuutta. Maailman kansoja ei voi kaikkia työllistää koskaan kapitalistia rahoittamaan. Palkka on korvattava tulolla, jonka ainut vastike on antaa panoksensa itsensä ja muiden hyväksi siten että yhteinen hyvinvointi kehittyy ja kasvaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #7

Määräytyisikö tulo tehdyn työn perusteella?

Hannu Rainesto Vastaus kommenttiin #8

Kukin kykynsä mukaan, kukin tarpeidensa mukaan. Ajattelehan nyt vaikka laulajia, taiteilijoita, hitsaajia, sairaanhoitajia, valvojia, lääkäriä, kirjastonhoitajia, kaivinkoneen kuljettajaa, asentajia jne..
Eikös tulon pidä olla tunti työtä on tunti työtä ja siitä muodostuu oikeus täyteen toimeentuloon. Pinnarit kuuluvat motivointi koulutukseen tai rannalle keksimään jotain, jota me muut emme keksi...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #9

"Kukin kykynsä mukaan, kukin tarpeidensa mukaan". Saako siinä ihanneyhteiskunnassa määritellä omat tarpeet itse vai määrittelekö ne jokin valtion elin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #10

Ehkä esitin tyhmän kysymyksen, johon ei kannata vastata. On selviö, ettei jokainen voi vaatia omia tarpeitaan.

Hannu Rainesto Vastaus kommenttiin #10

Tarpeemme, ruokaa, asuntoja, vaatetusta, terveydenhoitoa.. Kuka näiden tyydytyksen kapitalismissa määrittelee? Sosialismissa näiden tarpeiden tyydyttäminen turvataan kaikille, kapitalismissa vain kynnelle kykeneville, riistäjille ja muulle lusmuporukalle, kuten hallinnolle.

Hannu Rainesto

Maailma voi hyvin, jos kaikkien perustarpeet tyydytetään, se on sosialismin ja kommunismin tarkoitus!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset