Mitä tulee taiteeseen..

Niin, mitä tulee taiteeseen on se niin tärkeää, että meillä on sitä varten virkamiehet ja lautakunnat sekä elätämme näitä verovaroin. Mutta sitten nämä taiteilijat itse, heille meillä ei ole kuin pienen pienet apurahat, kovat vailinnat kuka niitäkin saa ja sitten vielä kuittirumpaa. Näitä taitelijoita varten me peitellen verojamme maksamme, mutta vain heille, jotka taitelijoita valvovat, vahtivat, sensuroivat ja hulluiksi leimaavat. Kuiternkin juuri taiteen perustalle on nykyinen tiedekin kohonnut, ensin filosfian synnyttämisena ja sitten sen kautta tieteeksi joka on jo jakautunut lukusiksi erityisaloiksi. Sama luovuuden tarve kuitenkin on sekä filosfiassa että tieteissä jäljellä. Ongelmamme on kapitalis ja sen pelko järjen voitosta typerää riistoaan ja markkinatalouttaan vastaan! 
Sairas yhteiskunta, joka ei käsitä taiteen merkitystä muuna kuin pelkona niin, että on sitä pakko vääristellä ja suitsia ja jättää palkatta, kuten Suomessa.  Kurjistunutkin taitelija on silti luova taitelija!

hannurainesto
Muut Eura

Muotoilija, suunnittelija, taiteilija.
Yrittäjä, jolta oikeusmurhattiin yritys Helsingin Hovioikeutta hyväksi käyttäen.
"Jos valtaistuimelle näkyis maa, niin sitä katsois kuin pahaa unta. Näkisit miten laittomuus lain voiman saa ja valtaan sen jo joutuu valtakunta... Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuomari ilkiöitä kunnioittaa. On kuva synkkä. Veilä synkempää on tosi, joka näkemättä jää." J.W.Goethe - Faust
Olen kommunisti, mutta puolueisiin sitoutumaton!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu