Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Mitä tulee taiteeseen..

  • Sokrates, Malaus öljyllä 2018  Hannu Rainesto
    Sokrates, Malaus öljyllä 2018 Hannu Rainesto

Niin, mitä tulee taiteeseen on se niin tärkeää, että meillä on sitä varten virkamiehet ja lautakunnat sekä elätämme näitä verovaroin. Mutta sitten nämä taiteilijat itse, heille meillä ei ole kuin pienen pienet apurahat, kovat vailinnat kuka niitäkin saa ja sitten vielä kuittirumpaa. Näitä taitelijoita varten me peitellen verojamme maksamme, mutta vain heille, jotka taitelijoita valvovat, vahtivat, sensuroivat ja hulluiksi leimaavat. Kuiternkin juuri taiteen perustalle on nykyinen tiedekin kohonnut, ensin filosfian synnyttämisena ja sitten sen kautta tieteeksi joka on jo jakautunut lukusiksi erityisaloiksi. Sama luovuuden tarve kuitenkin on sekä filosfiassa että tieteissä jäljellä. Ongelmamme on kapitalis ja sen pelko järjen voitosta typerää riistoaan ja markkinatalouttaan vastaan! 
Sairas yhteiskunta, joka ei käsitä taiteen merkitystä muuna kuin pelkona niin, että on sitä pakko vääristellä ja suitsia ja jättää palkatta, kuten Suomessa.  Kurjistunutkin taitelija on silti luova taitelija!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Minulla on idea, mistä aiheesta voisit tehdä sarjan maalauksia. Liittyy aatteelliseen taustaasi erittäinkin läheisesti. Ota yhteyttä niin kerron tarkemmin:

http://ionmittler.com/about/

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Jos laitat minulle sähköpostia, niin ei tarvitse tässä julkisessa blogissa keskustella.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kenelle ajattelit myydä maalauksen Sokrateksesta?

Hannu Rainesto

Hänelle kuka tarjoaa eniten..

Hannu Rainesto

Muuten, mitä tulee tähän Sokrateen niin se on kooltaan 25x33cm. Maalaus ns. märkää märälle, alla prima. Sokratesta ei tukka päässä olevana taideta tuntea, mutta tottakai hänellä tukka ainakin joskus oli. Mehän tunnemme hänet lähinnä patsaista, joten mielikuvitus on laitettava peliin, kun tekee maalausta.
Sokrates katselee tuossa, mitä touhuan..

Käyttäjän MarkusPeltonen kuva
Markus Peltonen

Ehkä uljas sosialistinen realismi tulee vielä muotiin ahdistavan ja nihilistisen kapitalismitaiteen tilalle.

Hannu Rainesto

Sosialistinen realismi Suomessa 2000-luvulla. Tällaisen näyttelyn pidin Lenin museolla vuosikymmenen alussa. Näyttely oli menestys, mutta nykyään ei siellä voi näyttelyjä pitää, päättivät sossut, kun ottivat museon johdon haltuunsa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset