Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Aivopesu on puhunut

Kansa äänesti, kuten haluttiin eli pelkkiä porvareita. Tulevaisuuskuvamme on lohduton, ei vaihtoehdon häivääkään kuin kommunisteilla, eikä kapitalismi ole kaatumassa vielä tänään.
Tämä on se olennainen tulos, olemme kapitalistien orjina ja pysymme edelleen. No ei se toki ollut odotettavissakaan, eihän tulevaisuutta mieti kuin kommunistit, loppujen haaveillessa ikuisesta kapitalismista. 

Sirpa Pietikäinen san sanoi, antaa markkinatalouden hoidella luontomme ja Vihreät ovat samaa mieltä, kuten kaikki muutkin kuin Kokoomus!
Jestas teitä ihmisiä, mistä teille saisi älyä nuppiin, kun ei luojanne ole sitä teille siunannut ja medianne vain pahentaa asiaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Hannu, etujoukkoajattelu on bolshevismia, ja historia pelottaa. Marxilla ei ollut mitään sellaista.

Hannu Rainesto

Kommunistinen manifesti oli juuri Kommunistien tilaama, kyllä vaan oli Marxille selvillä, että kommunistit ovat juuri se vaihtoehto kapitalismille.
Historiaa ei kommunismilla ole, on vain vääriä myyttejä ja oikeaa teoriaa..

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eihän sitä meikäläisille ole sitä älyä paljon annettu.
Sitä vaan mietin että kommunismiahan ei ole enää muualla kuin Pohjois-Koreassa. Kiinassa sitä on vain nimellisesti.

Pahin pettymys tli kun Neuvostoliitto hajosi, siihen loppui kommunismi. Oligarkit ja miljonäärit kaappasivat vallan ja rahat. Nyt Venäjä on pahin roistoporvarillinen valtio. Pieneksi kutistuneesta kommunistipuolueestakin on tullut oligarkkien sylikoira. Eipä ole köyhällä sielläkään hyvä olla, vain pahenee.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Täysin Marxin oppien mukaista kehitystä. Ennen sosialismia pitää olla kapitalismia. Viimeksi se jäi väliin, kun Lenin vääristeli Marxin opit.

Hannu Rainesto

Juuri näin, tämä tuotantotapojen ketjuuntumisen prosessi on niin vieras muille kuin kommunisteille.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #7

Hannu, edellisessä blogissasi esitin ehkä liian vaikean kysymyksen: ""Kukin kykynsä mukaan, kukin tarpeidensa mukaan". Saako siinä ihanneyhteiskunnassa määritellä omat tarpeet itse vai määrittelekö ne jokin valtion elin?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #13

Ei taida Hannulta tulla vastausta tähän. Oma käsitykseni on että tarpeet ovat kansalla yhdenmukaiset mutta se ei koske johtajia.

Hannu Rainesto

Neuvostoliiton romahdettua, loppui siellä valtiomonopolistinen kapitalismi, jota Eurooppa parhaillaan rakentaa. Neuvostoliitossa oli meneillään kehityskausia sosialismia kohti, sitä koskaan saavuttamatta. Syykin on selvä, sillä Neuvostoliitto ei voinut onnistua, koska kapitalismi oli vasta kehittämässä riistoaan huippuunsa. No nyt ajat ovat jo toiset ja yhteisöllisyydelle on jo tilaus, joten antaa nyt ajan vielä hetken kulua ja odotetaan kapitalismin romahdusta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Semmoinen jännä juttu että maailman historian kehittynein ja toimivin kommunismi toteutettiin Khmerien valtakunnassa ilman että mistään kapitalismin romahduksesta ja Marxin höpinöistä oltiin kuultu yhtään mitään.

Hannu Rainesto Vastaus kommenttiin #10

Väärin, ainut kommunistinen aika on ollut ennen valtioiden syntyä ns. alkuyhteisössä. Kommunismi on edelleen vain hypoteesin tasolla olevaa teoriaa, joka odottaa sosialismia ja sen synnyttämää kommunismia.
Jos sinusta teoriat ovat höpinää, on sinun ne kumottava vastateorioilla, sanoo myös Suomen ja Maailman tiedeyhteisöt!

Tiedemiehenä minä en voi käsittää tätä hölmöilyä, mitä ihmispolot suustaan päästävät, käsittämättä asiasta mistä hölöttävät yhtään mitään.

Presidentti sen sanoi eilen jääkiekkoilijoista, miten he pelasivat yhteen, tosiaan tukien ja heihin luottaen eli aivan kuten kommunistinen teoria kuvaa tulevaa kommunismia, yhteisöllistä maailmaa!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #14

"Väärin, ainut kommunistinen aika on ollut ennen valtioiden syntyä ns. alkuyhteisössä. Kommunismi on edelleen vain hypoteesin tasolla olevaa teoriaa, joka odottaa sosialismia ja sen synnyttämää kommunismia.
Jos sinusta teoriat ovat höpinää, on sinun ne kumottava vastateorioilla, sanoo myös Suomen ja Maailman tiedeyhteisöt!"

No kun kyseessä ei ole mitään teoriaa vaan historiaa. Khmereillä sitten oli se hyvin tasa-arvoinen, tuotantovälineiden yhteisomistukseen perustuva yhteiskunta. Oli niillä joku joku jumalakuningas toki millä joku palatsi mutta yhteiskunta toimi hyvin kommunistisesti.

Systeemi oli jonkinlainen sekoitus jumalakuningaas hallitsijaa, feodaaliyhteiskuntaa ja kommunismia. Feodaaliyhteiskunta ei muistuttanut samalla tavalla kapitalismia kuin feodaaliyhteiskunnat muistutti euroopassa eikä silleen ollut hajanainen, vaan siellä oli keskusvalta ja sellaisia "kyläkommuuneja". Käyttivät myös rahaa mutta sitä ei välttämättä työläisillä ollut mutta mittasivat rahalla kaupankäyntiä muiden kansojen kanssa kuin valtakunnan eri osien välistä resurssien vaihtoa.

Se ei kuitenkaan ollut luokaton yhteiskunta. Siellä oli pieni hallitseva luokka kun oli se jumalakuningas ja sen palatsi missä yleellisyyksiä mutta se hallitseva luokka oli enemminkin uskonnollinen kuin sellainen, että joku omistaisi maaorjia. Ne valtavat infrastruktuurit perustui yhteiseen omistukseen.

Systeemin heikkous oli demokratian puute sillä jumalakuningasmonarkki kulutti kohtuuttoman paljon yhteisiä resursseja ja kun päätöksenteko oli ilmeisen pienellä porukalla niin möhlivät sitten infran ylläpitoa.

--

Mielestäni tuolla oli nähtäväsissä erillinen reitti yhteiskunnan kehityksessä että ei ollut mikään feodalismi->kapitalismi kehitys käynnissä vaan yhteisomistukseen perustuva feodalismi.

Systeemi oli ilmeisen tehokas resurssien ohjailun kanssa kun rakensivat muutamassa vuosikymmenessä isompaa palatsia kuin euroopan katedraalit ja euroopassa niihin meni vuosisatoja.

Harmi kun eivät olleet keksineet demokratiaa.

Tuo oli kuitenkin sellaista toimivaa yhteisomistusta eikä mitään utopiaa

Jone Virtanen

No jos saa valita, niin mieluummin kapitalistin orjana kuin kommunismin orjana (sielläkin sitä kuulemma esiintyy)

Tämmöisenä vapaa-ajattelijana minua olisi kohdannut siellä kommunismin luvatussa maassa joko pakkosiirto Aasiaan tai teloitus. Tosin minulla olisi ollut kymmeniä miljoonia ihmisiä seuranani GULAGILLA, likvidoiniti rivistössä tms. vapaan kansan normaaliin toimintaan liittyvissä askareissa.

Eipä silti osataan se homma näissä kapitalistissakin maissa, mutta ehkä ammattitaitoa puuttuu sen verran, että lukumäärät eivät oikein vastaa näitä entisten ja nykyisten kommunistimaiden työn sankarien tuloksia. Ilmastonmuutoksen torjuminen tarvitsee kunnon Stalinia!

Oma lukunsa on sitten Pohjois-Korea joka jopa on niin vapaamielinen, että myy pikkuisen orjatyövoimaa kivihiilen ohella. Ihan vaan pikkuisen; Siperan metsätyömaille ja seksitöihin Kiinaan. Ja mikä hienointa kommunismin mallimaa valtio on vähentänyt suoraa osallisuuttaan huumekauppaan, mutta tuloja tulee yhä laittomasta asekaupasta muun muassa Afrikan maiden kanssa.

Mutta tämä on tietysti vain propagandaa jota kapitalismin orja suoltaa trollitehtaassa.

Hannu Rainesto

No ensiksi, koska asekaupasta on laitonta tullut, kaikkihan sitä tekee jotka aseita valmistaa.

Kommunismi, se olet sinä, kun olemme kommunismissa. Sinulla on sama valta ja samat mahdollisuudet kuin kaikilla muilla, yhtään erittelemättä.

Kommunismi, se joka sosialismin aikana kehitetään, ei tunne mitään orjuutta, ei sinne orjuus kuulu. Neuvostoliitto ei olut kommunismia, ei edes sosialismia vaan se oli feodalismin ja kapitalismin purkutyömaa saarto- ja sotataloudessa käytännössä koko elinaikansa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kommunismi, se olet sinä, kun olemme kommunismissa. Sinulla on sama valta ja samat mahdollisuudet kuin kaikilla muilla, yhtään erittelemättä."

Se valta ja mahdollisuudet riippuu siitää kuka on vallan käyttäjä. Kommunismi tarvitsee demokratiaa.

"Kommunismi, se joka sosialismin aikana kehitetään, ei tunne mitään orjuutta, ei sinne orjuus kuulu."

Maailmanhistorian toimivin kommunismi oli sitä, että ihmiset elivät ns. vapaaehtoisessa orjuudessa antamalla aikansa työpanokselle omien resurssiensa puitteissa.

Epäilemättä pitkälle viety kommunismi toimisi nykypäivänä parhaiten niin, että joksein elämässä olisi N vuoden palvelusaika valtiolle millä pidetään perusjutut toiminnassa.

Hannu Rainesto Vastaus kommenttiin #11

Jesta sentään, se kommunismi on sitä demokratiaa, ei mitään muuta!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #15

Vaikka sellaista demokratiaa missä ateistisen valtion jumalaksi haluava tyyppi vie rikkaalta rahat ja laittaa yhdessä köyhän kanssa molemmat vankileirille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei tainnut mennä kommareilla nollaprosenttia rikki? Kun kannatus on nolla, jokainen teistä kommareista voi miettiä, onko ohjelma ajantasalla. Jos on, jatkokysymys kuuluukin: onko sittenkin kyse surkeista johtajista jotka eivät ymmärrä asioita.

Kommunismi voidaan julistaa Suomessa kuolleeksi. Kommunismia löytyy enää Pohjois-Koreasta eikä enää kauan sielläkään.

Hannu Rainesto

Väärin, sinä et näemmä tiedä asiasta yhtään mitään, mahdatko siis tietää kapitalismistakaan muuta kuin elää pöllötät sitä päivät pitkät. Jos jotain tästä kapitalismista käsität niin sano tästä se oleellinen esiin nyt ääneen!

Kommunismi on sosialisminjälkeinen tuotantotapa, joka sosialismi on kapitalismia seuraava tuotantotapa, jossa kapitalismi puretaan ja kommunismi synnytetään. Kommunismissa ei ole valtiota, siellä on demokratia sanan täydessä merkityksessä!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Näillä palstoilla esiintyy kommareita jotka ovat rakentaneet koko elämänsä aatteen varaan. On varmasti hienoa havaita että Suomen kansasta noin 100 % ei kannata kommunisteja.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

"Kansa äänesti, kuten haluttiin eli pelkkiä porvareita."

Käytätte passiivia ... "äänesti, kuten HALUTTIIN...". Arvelen kuitenkin, että tiedossanne on haluajat. Voisitteko ystävällisesti kertoa, keitä vaikutusvaltaiset haluajat ovat.

Hannu Rainesto

Kapitalistinen tuotantotapa on yksityisen pääoman valtaa yli kansanvallan. Juuri he haluavat ja porvarit toteuttavat, mutta molemmat työläisen veroilla!
Hegemonia valta on perustana myös Tukholma syndrooma vallalle. Nämä ovat molemmat heijastusteorialla selitettävästi pitävästi. Vastateoriaa en ole kuullut!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset