Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Asuminen riiston kohteena

  • Asuminen riiston kohteena

 

Onpa Vihreällä Tuomas Rantasella suppea porvarillinen näköala pääomafuusio asiaan. Kovasti hän selittää, mutta itse vakava tosiasia pysyy visusti piilossa.

 

http://helsinginvihreat.fi/blog/vuokrayhtiofuusio/

 

Pääomista puhuttaessa tulee aina ensiksi puhua pääomista, sillä pääomat määräävät kaiken muun! Se, että asukas ja vuokralaistoimikunnat saa päättää puutarhan sijainnista tai keinujen paikasta ja antaa lausuntoja ei ole mitään päättämistä vaan pelkää puhetta ilman vaikutusta.

 

No, miten pääomista puhutaan varsinkaan henkilöt jotka tuskin tietävät mistä silloin puhutaan. Puhutaan tietysti pääomien alkuperästä, niiden omistamisesta, niiden lisäämisestä ja niillä vaikuttamisesta. Pääomahan ei ole mikään kiinteä massa vaan massa, jonka ainoa pyrkimys on kasvaa. Tätä tehtäväänsä se toteuttaa kaikilla mahdollisilla keinoilla, välillä hajottaen itseään osiin ja välillä fuusioiden kokonaisuuksiksi, mutta aina sillä on tarkoitus vain kasvaa!

 

Huom! Pääoma on SUHDE! Pääoma on suhde omistajan ja omistamattoman välillä. Täten vuokranantaja on omistaja ja vuokralainen tämä omistamaton. Ja koska pääoma halua kasvaa tekee se sen vain omistamatonta hyväksi käyttäen. Muuta tapaa sillä ei ole puhutaan nyt vaikka vuokralla asumisesta. Vuokralainen ei siis maksa vain asumisen kuluja ja pääomakuluja vaan pääomakuluihin kuluu myös omistamisen siihen lisäämät kulut, ne jotka haluavat aina vain kasvaa! Pääoma fuusiolla pyritään näiden kulujen kasvattamiseen ja tätä sanotaan tuottojen kasvattamiseksi, ja tämä tosiasia piilotetaan pääomakuluihin yleisesti.

 

Tuomaksen ja meidän muiden tulisi siis puhua pääomista ja niiden omistamisesta, joka omistaminen on annettu porvarin avulla pankkien omistajille, suurkapitalisteille. Pankit, taasen omistaa Suomessa ulkolaiset, joten vuokralaisilta kasattavat pääoma massat valuvat maasta ulos lähinnä Sweitziin. Luulisi Vihreän liikkeen olevan kiinnostunut näistä tosiasioista, pääomien virroista ja niiden vaikutuksesta myös tässä pääomafuusio asiassa koska se olisi niin vihreää, mutta se onkin yllättäen liian vaikeaa. Joten vihreät kiinnostuu kaikesta epäoleellisesta ja niitä he selittää kuin Runeberg. Tätä nimitetään myös vallanhaluksi tiedonhalun sijaan!

 

Vakava tosiasia on siis pääomien musertava suhde niitä omistamattomiin ja tämä on se suhde joka kokoajan kasvaa niin että Vihreän Tuomaksen tulee puhua indekseistä, verratakseen näitä kuluja toiseen yhtä väärin käsitettyyn asiaan kuin palkkaan. Joka palkka ei suinkaan ole korvaus tehdystä arvosta vaan korvaus kulutetusta ajasta.
Kahta väärää asiaa keskenään vertaamalla Tuomas sitten pesee kätensä koko jutusta kuin Juudas joka petti isäntänsä, tässä tapauksessa pienen Ihmisen, vuokralaisen.

 

Kepu pettää aina, mutta niin tekee Vihreätkin!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

. suvituuli

Jaaha. Pitkästä aikaa Berija-Rainesto palaa marxismin alkeisopetuksen A-B-C'hen.

Pääoma sitä. Pääoma tätä.

Höpö höpö!

Hannu Rainesto

Ja suvituuli ei tiedä kuinka pääoma kasvaa ja riistää! Ha haa mikä ongelma sinusta paistakaan...

Hannu Rainesto

Huomasit varmaan tuon Suomenruotsalaisen pääoman yhden linnakkeen kuvassa, entisen rotuhygienia laitoksen Helsingissä!

Pääoma on riistänyt kansaamme koko itsenäisyytemme ajan ja tänään kovempaa kuin koskaan!

. suvituuli

Jaaha. Berija-Raineston käsityksen mukaan - jos oikein muistan - pääomia kasvattaa loppukädessä työläisten tekemä työ. Josta työläiset eivät kuitenkaan pääse nauttimaan, koska yksityisomistus rajaa tuotetun lisä-arvon nauttimisen oikeutuksen vain pääoman omistajille, kapitalisteille. Menikö oikein?

Joten palataanko taas kerran tähän hiotun timantin kysymykseen?

Siis siihen timanttiin, jonka hiomiseen työläiset on käyttänyt miljoona tuntia ja sen hinta/arvo on noussut ziljoona euroa?

Hemmo Koskiniemi

Viime "tapaamisen" jälkeen Hannu on ylennyt keskuskomitean jäseneksi. Heillä on "sisäpiirin tietoa". Kehoitan varovaisuuteen Suvituuli.

Missä muut Tiellä Sosialismiin johtohenkilöt ovat.

Hannu Rainesto

Suvituuli suht koht oikein, mutta timanttin tarinasi on hyvin väärä. Työ luo arvoa, mutta sitä ei tee fetissit. Fetissit ovat sitä samaa, mitä pankit tekee laskiessaan ulos lainoja ilman vastiketta eli virtuaalirahaa lainatessaan. Lopulta tulee aina pää vetävän käteen joka maksatetaan sitten työläisillä!

Arvon tulee olla vastikkellista ja sitä tulee voida luoda enemmän kuin sen tekemiseen kuluu. Työ on tällaistä ja juuri siksi työ luo arvoa, mutta ei kuvitteelliset fetissit!!!

Hannu Rainesto

Minä olen mukana monessa, "keskuskomitea" on yksi näistä. Huomenna on pihatalkoot!

K Veikko

Kuinka tulisi menetellä niiden henkilöiden kanssa, jotka vapaaehtoisesti ovat valinneet köyhyyden ja varattomuuden elämäntavakseen? Ne, joille voit antaa joka kuukausi miljoona euroa tai yhden, ja yhä uudestaan palaavat pyytämään lisää "pääomaa".

Rainer Nuorinko

Massa sa Berija oot ku ukosta ei oo kuulunu pihaustakaan...

Toimituksen poiminnat