Valehtelija ja roisto voittaa ja rehellinen häviää, rankaisematta rikos jää, tuo Jos te kuvittelette että kapitalismi, yhteisöllisyyden hautausmaa antaa teille muuta kuin kurjuutta, te kuvittelette väärin!

Jarrumme, kapitalismi!

  • Uhka elämämme menolle...
    Uhka elämämme menolle...

Olemme valinneet kappitalismin, valinneet silti vaikka vaihtoehtokin olisi. Luulemme että olemme vaihtoehdon jo nähneet, mutta emme ole nähneet siitä vielä pätkääkään. Luulemme siirtymäkausi yrityksiä jo perillepääsyksi.

Olemme suostuneet rakentaan kapitalismia jo 500-vuotta, mutta emme kokeileen sosialismia päivääkään. Pidämme itseämme fiksuna, mutta miettikääs miten tämä eroaa härästä, joka puskee päin matadoria vuodesta vuoteen?

Tarkoitus ei ole pärjäämisemme vaan yksinomaan pääomien pärjääminen. Tästä seuraa, että me Ihmiset, jotka kaiken uuden luomme, olemme vain työläisiä pääomiin nähden.

Jos suhteutamme tämän väittämään "Voitonmaksimointi" huomamme heti, että käytännössä tämä toimii työvoiman siirtelynä työvoiman kustannusten mukaan. Tätä nimitetään kapitalismiksi eli yksityisten pääomien maksimoinniksi!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Strastuit Berija,

kysytkö kaveriltasi Josif Vissarionovitš Räsäseltä että mihin jäi se viime keväänä aloittamanne maailmanvallankumous? Ostin koko kellarin täyteen saarioisen purkkihernekeittoa kun lupasitte että kohta palaa koko maailma. Ja nyt muija laittaa minut syömään pelkkää hernaria jo 11 kuukautta putkeen.

Voitteko kiirehtiä?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Minulla oli ikävä näitä Hannun juttuja. Siikala on joutunut hauskuuttamaan Puheenvuorossa lähes yksinään jo pitkään.

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Minustakin nämä ovat hyviä! Vielä kun saadaan se nainen (mikä-sen-nimi-nyt-oli joka kutsui minua aina Jack Sparrowiksi ja jota minä kutsuin Miss Swanniksi), Rurik Räsänen, SAFKA ja ennen kaikkea Bätmän tänne niin johan on taas kunnian päivät kohdallamme! :-)

Käyttäjän jackandolini kuva
Jarkko Andolini

Ai joo ja eettis-surrealistisen aatteen isä vielä mukaan kanssa. Vaaralaa tulee myös ikävä.

Hannu Rainesto

Maailman vallankumous on objektiivinen tapahtumaketju, kuten kapitalismin kehitys kohti loppuaan on ollut. Emme voi siihen juurikaan vaikuttaa, joskin Räsänen edelleen uskoo siihen, että joukot ovat valmiina. Todellisuus kuitenkin kertoo, että joukot ovat valmiita vain anarkistien ohjelmalle ja suoralle toiminalla, ei kommunistien. Kommunistien tehtäväksi jääkin taitojensa loppuun hiominen.

Hernesoppa on hyvää ja tulee halvaksi, joskin vatsan kestämiselle voi tulla rajavastaan.

Viliho Seppäin

Onko ajatus meritokratinen sosiaalinen kapitalismi mahdoton?

Hannu Rainesto

Josko määrittele ensin hirviösi, mutta voin sanoa jo ennakkoon, että kahta tuotantotapaa ei voi olla päällekkäin, mutta siirtymäkausi voi alkaa jo toisen sisällä.

Viliho Seppäin

Mikä tahansa -jopa kolmen sanan ismi- voi siis olla hirviö?

Miten ihmeessä valo ja varjo sitten mahtuu yhtä aikaa kehiin, harmaata unohtamatta?

laitetaan paremmaksi yhdellä sanalla: kapitaali , sosiaali , eliitti , kuningas , pappi jne. Minusta nämä ovat hirviöitä.

No esim rahoitusektorin osilta (VAIN sen nyt lähtöön):

Pankinjohtajat valittaisiin avoimesti , valtio tuottaisi rahansa , palleille(ylipäätään) päästettäisiin vain ne joilla on todistettavasti jonkinlaista kykyä siellä kiikkua ja jos ei ole niin pihalle kuin leppäkeihäs! Suvun asema, isin pussin koko tai misseys ei saa olla peruste pääsylle mihinkään. Velvoite osoittaa taitonsa tai kehityskykynsä ennenkuin lähdetään hillumaan. Dominoivien ekstroverttien pääsy korkeisiin asemiin estettävä.

Nythän agronomeja ja muita on pankinjohtajina.

Lisäksi velvoite TÄYTEEN avoimuuteen maksamistaan veroista, käymistään kouluista, saamistaan palkkioista, seuroista ja looseista jne.

Päävelvoitteenaan tukea julkista innovointia ja turvata yrittäminen, pitkäaikainen sitouttava kasvutavoite. Ei kasinopelejä kerätäkseen harppiloosin veljille lisää mahantäytettä.

Lainananto niin että lainatessaan esim. uudelle innovaatiolle tai yritykselle pankki saisi suuren osan(?) osakkeista vakuudeksi. Mitä enemmän yritys menestyy sitä enemmän pankki myös saa. Sitten kun yritys menestyy ostaa näin osakkeita takaisin itselleen.

Kaikki tapahtuu alati näkösällä ja väliinpuuttumismahdollisuus jonkinlaisella valvontakomissiolla jossa rautaista tietämystä eikä kaverin kavereita nimitettynä veljespohjalta.

Useita julkisia pankkeja jotka kilpailevat keskenään sillä kenen luotottamat toimet pärjäävät parhaiten.

Sitten estämään omaisuusvuorien syntymistä RANKKA perintövero tai jokin maksimisumma (esim. 30000 max. olit miljardööri tai duunari) mitä saa antaa perintönä.Loput yhteiseen kassaan. Eihän nytkään enemmistön edustaja monastikaan saa juuri mitään. Miljardöörin pena saa jo äidin mahassa.
-----------------------------------------------------------------------

Ja lopuksi. ENHÄN MINÄ TIEDÄ MISTÄÄN JUURI MITÄÄN , MUTTA SAANEN SEKOILLA AJATUKSILLA?

. suvituuli

Tuossa lyhyessä analyysissä jäi ihmetyttämään seuraava:

"käytännössä tämä toimii työvoiman siirtelynä työvoiman kustannusten mukaan."

Missä päin tälläisiin työvoimansirtoihin on lähdetty?

On tietysti totta, että ihmiset kautta aikojen ovat siirtyneet työn perässä sinne missä työtä (=työllistävää pääomaa) on tarjolla.

Mutta eikös tämä nykyisin mene paremminkin niin päin, että työ (=työllistävä pääoma) siirtyy sinne missä halpaa työvoimaa on tarjolla, eli käytännössä Kiiinaan ja muihin vastaaviin maihin.

Peter Kreisler

Tiesitkö Hannu Berija-rainesto, että Karl Marxin teorian mukaan on käytävä kapitalistinen vaihe läpi ennen siirtymistä sosialismin kautta kommunismiin. Tämä nyt vain teoriasta, mielestäni mikään jo olemassa olevista (ja kokeilluista) yhteiskuntamalleista ei sovi nykyiseen aikaan, olemassa olevat vaihtoehdot niin vasemmalta kuin oikealta ovat kaikki ajanmukaistamatta vastaamaan uusia tarpeitamme.

Käyttäjän tomisandstrom kuva
Tomi Sandström

Hehe, saatoin hymyillä hieman.

Kapitalismihan on oikeastaan synonyymi ihmisten vapaudelle, joten en näe siinä mitään pahaa. Toimiakseen sosialismi tarvitsee joka tapauksessa yksimielisyyden. Mitä jos yksimielisyyttä ei saavuteta? Saavatko toisinajattelijat saman kohtalon kuin muissa sosialismiin kallellaan olevissa maissa? Entä kuka ryhtyy keskuskomitean pääsihteeriksi?

Rainer Nuorinko

Koska sä Berija pyydät anteeksi työväenluokalta, niinku Räsänen pyysi?

Kuvassa Safkan keulahahmo dosentti Bäckman hautomassa seuraavaa Suomi-viha kampanjaansa Venäjällä juutalais-fasistien siipien suojissa. Hän vain menee Venäjälle ja on heti Putinin juutalais-mafian television ykköskanavan haastateltavana, miten tänään venäläisiä sorretaan Suomessa? PS. Tämäkään järjestö ei ota vaikuttamaan pääseviä jäseniä, jotta sen luonne ei paljastuisi, vain likaisen työn tekijöitä joihinkin pieniin mielenosoituksiinsa Viron lähetystön edessä. Aivan kuin venäläiset olisivat käskeneet sinne.

Sitä vastoin esimerkiksi palkkatyöhön liittyvä riistäjien fasismi-komento ei mitenkään liikuta safkalaisia Suomessa. Ei sinnekään sovi enää oikeita fasismin vastustajia, kun he ovat jo vallanneet "tontin" ja määräävät mitä vastustetaan ja miten. Päätoimittajan arvio järjestöstä: Johtajiston kyvyt riittävät ehkä siihen, että heidän käsissään NOKIAkin valmistaisi edelleen ja ainoastaan polkupyöränkumin paikkoja.

Johtajiston kyvyttömyys arvioida ja arvostella omaa toimintaansa ilmenee esimerkiksi siinä, että se on hyväksynyt Berija-Raineston kursiman surkuteltavan esityksen "Lyhdynkantajat" yhteyteensä ja sivuilleen, joka jäseniltäänkin edustaa työväen kammoksumaa porvarillista Suomen työväenpuoluetta, jonka erään sen vaikuttajan suulla sanottuna, "puolue ei etsi vaihtoehtoa kapitalismille". Näin myös Safka itse paljastaa yhteytensä suureen kapitaaliin, mikä edustaa aina joko avointa tai kätkettyä fasismia. Safkan merkittävin hahmo, dosentti Bäckman on toimillaan osoittanut edustavansa molempia eli suurta kapitaalia ja fasismia. Natsitervehdys hänellekin.

Toimituksen poiminnat